nieuws

Rabobank Utrecht sponsort opnieuw Van Schijndelhuis

Geen categorie

Rabobank Utrecht heeft het sponsorcontract voor drie jaar verlengd met het Van Schijndelhuis in Utrecht. Net zoals de afgelopen jaren steunt de Rabo hiermee de Stichting Mart van Schijndel, die als doel heeft de kennis over en het gedachtegoed van de Utrechtse architect Mart van Schijndel te beheren, te ontsluiten en te verspreiden.

Rabobank Utrecht sponsort opnieuw Van Schijndelhuis

 

 

“Het Van Schijndelhuis past in onze strategie alle culturele voorzieningen in de Utrechtse binnenstad, van het Domplein tot en met de Agnietenstraat, aan ons te binden”, zegt Stijn Terlingen van Rabobank Utrecht. “Vooral omdat het werk van Van Schijndel een prachtig voorbeeld is van moderne architectuur en ontwerpen.”

Dit jaar bestaat het Van Schijndelhuis aan het Pieterskerkhof in de Utrechtse binnenstad twintig jaar. Mart van Schijndel (die in 1999 overleed) ontwierp het woonhuis voor zichzelf. Het huis wordt nog steeds bewoond en is op afspraak geopend voor rondleidingen en culturele activiteiten. Het is erkend als het jongste gemeentelijk monument in Utrecht.

Reageer op dit artikel