nieuws

Paleis Oranienbaum heropent met Dutch Design

Geen categorie

Koningin Beatrix opent 25 april het gerestaureerde Paleis Oranienbaum bij de Duitse stad Dessau. De vorstin verricht de opening samen met de bondspresident van Duitsland Christian Wulff, liet de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.

Paleis Oranienbaum heropent met Dutch Design

 

 

Oranienbaum opent 26 april de deuren voor het publiek met de tentoonstelling Dutch Design – Huis van Oranje. Een half jaar lang staan bijna 50 kamers in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp en mode.Er is werk te zien van Nederlandse vormgevers waaronder Viktor & Rolf, Gijs Bakker, Hella Jongerius, Spijkers & Spijkers, Marcel Wanders, Jan Taminiau, Iris van Herpen, Bibi van der Velden, Ineke Hans, Piet-Hein Eek en fotografie van Desiree Dolron en Eddy Posthuma de Boer.Historische objecten uit het Koninklijk Huisarchief vullen de expositie aan.

Paleis Oranienbaum (Huis van Oranje) is gelegen in het hart van parklandschap Dessau-Wörlitz in de deelstaat Saksen-Anhalt. Sinds 2000 staat het landgoed op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onder bescherming van Beatrix en de Duitse bondspresident is het gebouw gerestaureerd.Het paleis is het voormalige woonhuis van vorstin Henriette Catharina van Anhalt-Dessau, prinses van Oranje-Nassau. Zij kreeg het landgoed in 1660 van haar man cadeau en liet het naar haar afkomst vernoemde paleis ontwerpen door een Nederlandse bouwmeester.

De Grote Zomertentoonstelling 2012
26 april 2012 (start meivakantie 28 april in heel Nederland) tot en met 30 september 2012
Di – Vr: 10.00 tot 17.00 uur
Za, zo en feestdagen: 10.00 tot 18.00 uur
Maandag gesloten (behalve op maandag 30 april 2012: koninginnedag)
Schloss Oranienbaum
Schlossstrasse
06785 Oranienbaum-Wörlitz

 

Reageer op dit artikel