nieuws

Het Waterlandplein krijgt vorm

Geen categorie

Het nieuwe Waterlandplein in Amsterdam-Noord krijgt steeds meer vorm. Het hoogste punt van de eerste toren is bereikt: De Brandaris, met vijftien etages. Ook de drie blokken van het winkelcentrum met de daarboven liggende woningen worden goed zichtbaar.

Het Waterlandplein krijgt vorm

Op het Waterlandplein worden zes woontorens gebouwd waarvan de hoogste zestig meter hoog is en zeventien etages telt. Ze dragen de namen van vuurtorens en verrijzen bovenop drie blokken met een nieuw winkelcentrum van 9000 m² en diverse voorzieningen, zoals een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg & gezondheid. Er komen in totaal 319 woningen (koop, vrije sector en sociale huur) en 300 overdekte parkeerplaatsen.

 

Verkoop

Op dit moment zijn er twee gebouwen in verkoop. De toren De Brandaris is nagenoeg 70% verkocht en heeft nog een aantal appartementen en tweelaagse daktuinwoningen te koop. Het lagere Bornrif met zes woonlagen biedt 37 appartementen die uitkijken op het toekomstige horecapaviljoen en het winkelplein.

De Brandaris wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd, het gehele Waterlandplein zal eind 2013 zijn voltooid.

Reageer op dit artikel