nieuws

Atelier PRO wint opdracht MFA Krimpen aan de Lek

Geen categorie

Atelier PRO is door de gemeente Nederlek aangewezen als winnaar van de opdracht voor de nieuwe Multifunctionele Accommodatie in Krimpen aan de Lek.

Atelier PRO wint opdracht MFA Krimpen aan de Lek

 

 

 

Het nieuwe MFA met een oppervlakte van 3200 vierkante meter komt aan de Admiraal de Ruyterstraat en de Klaverstraat. Het gebouw gaat de Protestants christelijke basisschool De Wegwijzer, de openbare basisschool Prinses Irene, een buitenschoolse opvang (SKN) en een gymzaal huisvesten.

Atelier PRO maakte van deze vier onderdelen een samenhangend geheel waarin de verschillende gebruikers hun eigen identiteit hebben behouden. De voetprint is grotendeels afgeleidt vanuit de stedebouwkundige randvoorwaarden. Alle gedeelde functies, zoals de gymzaal worden tussen de twee basisscholen geplaatst. Het gebouw krijgt twee schoolpleinen, ieder met een eigen karakter.

Intern staat de gymzaal in directe verbinding met de peuterspeelzaal en de BSO. Het voordeel van deze rug-aan-rug situatie zorgt ervoor dat beide basisscholen flexibel gebruik kunnen maken van zowel de gymzaal, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang.

Reageer op dit artikel