nieuws

Al Hamra Firdous Koeweit opgeleverd

Geen categorie

De hoogste toren van Koeweit is opgeleverd. Het Al Hamra Firdous staat in Koeweit-stad is 412 meter hoog, heeft 74 verdiepingen en is ontworpen door SOM. Kenmerkend zijn de kantoren die om de zandstenen basis zijn gewikkeld. De top van het gebouw suggereert volgens SOM de oneindigheid.

Al Hamra Firdous Koeweit opgeleverd

 

 

 

De stenen kern is aan de zuidkant zichtbaar gebleven. Het vormt de verbinding tussen de twee gebouwen. Daglicht komt binnen doordat de ramen op de zon zijn gesitueerd. Het zonlicht wordt getemperd door een binnenmuur die tevens de constructieve ruggengraat vormt van het gebouw.

Het ontwerp van SOM heeft naast kantoren ook winkels die zich in de laagbouw bevinden. De voet van de toren bestaat uit kolommen waarin de 20 meter hoge entreelobby een plaats heeft gekregen.

Bekijk de film over de Al Hamra Tower in de documentairereeks Build It Bigger van Discovery

 Koeweitfilm

Reageer op dit artikel