nieuws

Agendatip ‘Nederland – uit voorraad leverbaar’

Geen categorie

Fotograaf Hans van der Meer exposeert van 21 januari tot en met 1 april in het NAi zijn werk in de expositie ‘Nederland – uit voorraad leverbaar’. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het NAi en de stichting Paradox.

Agendatip ‘Nederland – uit voorraad leverbaar’
Boskoop, Koninginneweg, The Netherlands, 2009

 

 

 

Het werk van Van der Meer toont de ingrijpende veranderingen van het aanzicht van Nederland en vooral de plaatsen daarin.
“De centra van deze plaatsen zijn door de jaren heen steeds opnieuw vormgegeven en ingericht door ambitieuze architecten, ondernemers, gemeenteraden en vastgoedontwikkelaars. Regelgeving, gezond verstand, smaak, toeval en ambitie hebben het er steevast met elkaar aan de stok. Het resultaat is een fascinerend compromis tussen verschillende benaderingen en belangen”, aldus het NAi.

TomDavid Architecten maakt voor de tentoonstelling een ruimte op twee niveaus die de vorm krijgt van een plein. Voor de projectpublicatie is Kummer Herman ingeschakeld.

Van der Meers werk kenmerkt zich door een droge stijl. Tegen die achtergrond speelt het leven van veel mensen zich af. “Als je beter kijkt, zie je hoe merkwaardig de achtergrond soms in elkaar zit. Kleine steden, grote dorpen; in het centrum van niet al te grote gemeenten als Boskoop, Raalte of Deurne zie je overal dezelfde ontwikkeling.’’

ANP

Reageer op dit artikel