nieuws

Nominaties drijvende invulling Rotterdamse Rijnhaven

Geen categorie

De Rotterdamse Rijnhaven toont de komende vijf jaar een aantal voorbeeldprojecten van drijvend bouwen. Stuurgroep Stadshavens selecteerde vier tijdelijke projecten ter voorbereiding op de prijsvraag voor een definitieve drijvende invulling van het havengebied.

Nominaties drijvende invulling Rotterdamse Rijnhaven

 

 

 

De geselecteerde initiatieven:

– Dobberende bomen (bomen in/op boeien/bakens) door kunstproducent Mothership naar een idee van kunstenaar Jorge Bakker
– Drijvend hockeyveld door Paul Veldhuijzen, oprichter Hockeyclub Feijenoord (in samenwerking met architect Wouter Thijssen van Meyer en Van Schooten architecten en architect Kasper Zoet
– Drijvende stadskas (etalage van teelten in combinatie met educatie, verkoop, proeverij, stadstrand (zomer) en ijsbaan (winter) door Innovatienetwerk ministerie van Economische zaken, Landbouw & Innovatie en de Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland samen met waterarchitect Van Bueren, horecaondernemer Ron Sterk, Bloemen- en plantengroothandel Honselaarsdijk, communicatiebureau Brighter World Rotterdam
– Zwemboot en wakeboardbaan (zwemmen in een boot en waterskiën aan een lijn) door architectenbureau MorePlatz en Bart van der Holst.

Businesscase

De initiatiefnemers van de vier projecten mogen tot uitvoering overgaan als ze een sluitende business­case voor de komende vijf jaar kunnen aantonen. Daarnaast moeten ze wel zelf zorgdragen voor het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen.

Levendigheid

De gemeente hoopt met de tijdelijke initiatieven de levendigheid in het Rijnhavengebied te vergroten. Het deelgebied van de Stadshavens, gelegen tussen de Kop van Zuid en Katendrecht, moet de komende jaren veranderen in een woon-, werk- en recreatiegebied. Het was voorheen een binnenvaarthaven. Het stadsbestuur besluit voor de zomer welke initiatieven doorgang kunnen vinden.

 Meer informatie over de Rotterdamse Rijnhaven

Reageer op dit artikel