nieuws

Agendatip: Activate – Architectuur voor de toekomst

Geen categorie

Morgen geeft Ben van Berkel van UNStudio in Theater de Vest in Alkmaar een lezing over ‘De verloren objectiviteit van architectuur’. De lezing is de aftrap van de tentoonstelling ‘Activate – Architectuur voor de toekomst’ waarin tot 23 april het werk van UNStudio is te bekijken.

Agendatip: Activate – Architectuur voor de toekomst

 

 

 

Activate – Architectuur voor de toekomst

De door Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) georganiseerde tentoonstelling presenteert de visie van UNStudio op de rol die architectuur kan vervullen bij de verbetering de publieke ruimtes in de stad. UNStudio noemt dit zelf de ‘activering’ van de publieke ruimte. De hedendaagse architectuur staat voor de uitdaging om in tijd van recessie een positieve impuls te geven aan binnensteden. In de tentoonstelling laat UNStudio zien hoe architectuur de sociale en culturele cohesie kan bevorderen.

De tentoonstelling bestaat uit vier thema’s: kleur, cultuur, herontwikkeling en publieke interventies. De thema’s illustreren het huidige potentieel van architectuur als middel voor de activering van de publieke ruimte. Deze vier thema’s dienen als vertrekpunt voor een discussie. Wat is de rol van kleur in de stedelijke ruimte? Bevorderen culturele gebouwen de sociale cohesie? Wat is het antwoord van de architect op vergrijzing en leegstand? Aan de hand van de thema’s en projecten van UNStudio, waaronder het Agora Theater in Lelystad, het New Amsterdam Plein & Pavillon (New York) en de Erasmusbrug, wordt het belang en effect getoond van het inzetten van verschillende architectonische middelen.

Lezing

Lezing De verloren objectiviteit van architectuur door Ben van Berkel, 22 maart, aanvang 19.30
Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl. Informatie Architectuur Informatiecentrum Alkmaar, www.aia-alkmaar.nl

Tentoonstelling

Tentoonstelling UNStudio ‘Activate – Architectuur voor de toekomst’ tot 23 april in Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar, telefoon 072-5489888
Openingstijden tentoonstelling: dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur samenvallend met de voorstellingen in het theater.

Reageer op dit artikel