nieuws

Twee winnaars PassiefBouwen Award

Geen categorie

Vandaag zijn tijdens GEVEL2012 de winnaars van de PassiefBouwen Award bekendgemaakt. Het gaat om het sociale woningbouwcomplex Potstal in Beek door Loko Architecten uit Arnhem en de school Odyzee in Kloetinge door RDH Architecten en Stedenbouwkundigen uit Middelburg.

Twee winnaars PassiefBouwen Award

De jury beoordeelde de vijf genomineerden projecten op het thermisch comfort, de kwaliteit van de binnenlucht en het energieverbruik. Op deze punten scoorden bijna alle genomineerden uitzonderlijk goed.Twee inzendingen sprongen er volgens de jury met kop en schouders bovenuit, niet alleen vanwege de technische uitwerking, maar vooral omdat het urgente ontwerpopgaven (scholenbouw en sociale woningbouw) betreft. Om een positief signaal te geven aan opdrachtgevers, gemeentes en gebruikers, is besloten om dit jaar twee winnaars aan te wijzen. Hieronder meer informatie over de winnende projecten.

Potstal sociale huurwoningen, nieuwbouwproject in Beek

Opdrachtgever Woningstichting Bergh, ’s-Heerenberg
Architect Loko Architecten, Arnhem
Adviseur PassiefBouwen Landstra Bureau voor Bouwfysica, Doesburg Potsal

School Odyzee, nieuwbouwproject in Kloetinge

Opdrachtgever Stichting Emergis, Kloetinge
Architect RDH Architecten en Stedenbouwkundigen, Middelburg
Adviseur PassiefBouwen Trecodome, Roosendaal  

 

 

Reageer op dit artikel