nieuws

Uitbreiding studentenhuisvesting Amsterdam

Geen categorie

Vorige week zijn in het gerenoveerde wooncomplex Daalwijk 230 nieuwe studentenkamers opgeleverd. De huisvesting in in opdracht van studentenhuisvester DUWO en Woningstichting Rochdale gerealiseerd.

Uitbreiding studentenhuisvesting Amsterdam

 

 

 

Daalwijk heeft door de ingrijpende renovatie een totaal vernieuwd uiterlijk gekregen. Nieuwe glazen panelen zijn in de plaats van de oude betonnen panelen gekomen. In de glazen panelen is het profiel van het betonpaneel teruggekomen. Het studentendeel kreeg ook een nieuwe, aparte entree. De rest van het complex is beschikbaar gebleven voor reguliere huurders.

De 230 studentenkamers zijn een mix van twee-, drie- en vierkamergroepen met gedeelde voorzieningen (gemeenschappelijk woonkeuken, toilet en badkamer). Ze variëren in oppervlakte van tien tot twintig vierkante meter en de kale huurprijzen liggen tussen de 137 en 248 euro. Bij de toewijzing kon de eerste huurder van elke woongroep vrienden als medebewoners kiezen.

De renovatie en ombouw van Daalwijk maken deel uit van een groot vernieuwingsproject in Amsterdam Zuidoost, dat een aantrekkelijke woonwijk voor uiteenlopende groepen bewoners – dus ook studenten – moet opleveren. De nieuwe studentenkamers zijn de eerste van 9.000 studentenwoningen die de gemeente Amsterdam in de hele stad wil realiseren.

Reageer op dit artikel