nieuws

Rocha Tombal ontwerpt herinrinchting nieuwe locatie Aletta

Geen categorie

Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis heeft een nieuw onderkomen gevonden in het centrum van Amsterdam. Deze maand verhuist de hele collectie en alle medewerkers naar het gebouw De Vijzel op de Vijzelstraat 20. Het Amsterdamse architectenbureau Rocha Tombal past het gebouw aan de behoeften van Aletta. Op 4 oktober opent de geheel vernieuwde bibliotheek op haar nieuwe locatie.

Rocha Tombal ontwerpt herinrinchting nieuwe locatie Aletta

 

Het gebouw De Vijzel biedt met zijn centrale ligging veel mogelijkheden voor Aletta om een zichtbare rol te vervullen in het centrum van Amsterdam, naast buren als het Stadsarchief en de Universiteit van Amsterdam. De voorbereidingen voor de verhuizing van alle kwetsbare archiefstukken van ruim honderd jaar vrouwengeschiedenis is al gestart.

Voor de herinrichting van De Vijzel is gekozen voor Rocha Tombal Architecten. Hun opdracht is om in enkele maanden het gebouw De Vijzel zo her in te richten dat zowel de erfgoed- en publieksfunctie, als de ‘Het Nieuwe Werken’ omgeving voor medewerkers, moeiteloos samengaan.

 

 

Reageer op dit artikel