nieuws

Overeenstemming eco-hotel natuurgebied Ouddorp

Geen categorie

Nadat de gemeente Goedereede en natuur- en recreatieschap De Grevelingen overeenstemming hebben bereikt over de bouw van een duurzaam hotel met 120 tot 160 kamers in Ouddorp kan Tijs Zeelenberg aan de slag met zijn ontwerp.

Overeenstemming eco-hotel natuurgebied Ouddorp

 

 

 

Het ‘ecohotel’ komt bij De Punt aan de Grevelingen. Het ontwerp van Zeelenberg bestaat uit twaalf minihotels op kunstmatig aangelegde eilandjes die zijn gegroepeerd rond een hoofdgebouw met congreszalen en een restaurant.

De stroomvoorziening voor het hotel wordt opgewekt met zonne-energie en warmte uit het Grevelingenmeer. In de gebouwen worden natuurlijke materialen gebruikt. Ecologen waken over de toepassing van het hotel in het landschap.

De aanbesteding van het project gaat naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2012 van start.

 

Reageer op dit artikel