nieuws

Officiële opening OV Knooppunt Veendam

Geen categorie

Veendam, Groningen is een busstation rijker. Een voormalige loods is door AAS Architecten uit Groningen getransformeerd in een hedendaags busstation. Het OV-knooppunt maakt deel uit van het Masterplan Centrum Veendam. Met het voltooien van het OV-Knooppunt is de bereikbaarheid van Veendam aanzienlijk vergroot.

Officiële opening OV Knooppunt Veendam

 

Het ontwerp van AAS Architecten uit Groningen bestaat uit een trein- en een busstation, een fietsenstalling voor 350 fietsen, een parkeerplek voor 110 voertuigen en een Kiss & Ride. Daarnaast is er een servicepunt voor kaartverkoop en een ontspanningsruimte voor de buschaffeurs.

Het OV-Knooppunt en in het bijzonder de Jonkerloods, vormen de eerste fase van een essentieel onderdeel van het Masterplan Centrum Veendam: het Lloydsterras. Een voormalig industriegebied dat in de komende jaren verder vorm krijgt als nieuw centrumgebied aan de oostzijde van het station.

Reageer op dit artikel