nieuws

Nieuwe strop voor Delftse spoorzone

Geen categorie

De geplande 1500 woningen op het dak van de Delftse spoortunnel gaat niet door. De plannen worden, gedwongen door de economische crisis, aangepast. Ook stapt partner NS-Poort uit het project.

Nieuwe strop voor Delftse spoorzone

 

 

 

 

De gemeente neemt de regie en rekent op extra kosten en nog meer vertraging. Hierdoor is de kans groot dat het centrum van Delft langer braakliggend terrein zal zijn.

De ontwikkelingscomibinatie Spoorzone Delft, die de ontwikkeling van het spoorzonegebied voor zijn rekening zou nemen is na het afhaken van NS-Poort ter ziele. Dit betekent dat er een streep is gezet door de bouw van 1500 woningen in het spoorzonegebied.

De gemeente neemt de regie over het gebied over, mogelijk nog wel in samenwerking met de overgebleven ontwikkelingspartner Ballast-Nedam.

In een brief aan de raad meldt het college dat ‘de verwachte grondopbrengst van 78 miljoen euro niet is gegarandeerd. Nu blijkt dat de gemaakte afspraken over de invulling van het gebied niet kunnen worden nagekomen, haakt NS-Poort af. De gemeente houdt er rekening mee dat de totale grondopbrengst tientallen miljoenen euro’s lager uit zal vallen. Om dit verlies op te vangen is er al 16 miljoen euro extra gereserveerd. Mochten de grondopbrengsten nog lager uitvallen, dan komen die extra verliezen voor rekening van de gemeente.

Bron: AD

Reageer op dit artikel