nieuws

Nieuw gebouw voor Haagse Kessler Stichting

Geen categorie

Veel Hagenezen kennen het voormalige karakteristieke gebouw van de Kessler Stichting aan de De la Reyweg. Sinds 1923 werden hier duizenden dak- en thuislozen opgevangen, verzorgd en begeleid. Vanwege de slechte staat van onderhoud én omdat het niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, is het pand eind 2009 gesloopt.

Nieuw gebouw voor Haagse Kessler Stichting

 

Dit gebouw is vervangen door een nieuw karakteristiek gebouw, dat is ontworpen door Soeters van Eldonk. In dit nieuwe multifunctionele complex van de Kessler Stichting kunnen vanaf november weer dagelijks vele cliënten terecht.

 Kessler Stichting Den Haag 

Het gebouw biedt diverse woonvormen: nachtopvang, doorstroomwoningen, zorgwoningen en begeleid wonen. Er zijn ook verschillende winkelfuncties die worden gerund door de dak- en thuislozen zelf: een restaurant, een wasserette en de tweedehands kleding winkel ‘Pakkie Deftig’. Alle functies liggen rond een groen binnenhof dat het hart van het gebouw vormt.

Meer foto’s op de Kessler Stichting Photostream

Reageer op dit artikel