nieuws

Ministerie van Financiën krijgt PPS Award

Geen categorie

De renovatie van het ministerie van Financiën heeft de PPS Awards gewonnen in de categorie ‘PPS-project’. De deelprijs voor meest professionele opdrachtgever ging naar de Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat.

Ministerie van Financiën krijgt PPS Award

De prijs is bedoeld voor het PPS-project met de grootste voorbeeldfunctie bij ‘gezamenlijke oplossing van een complexe Nederlandse bouwopgave’ door publieke en private partijen. De jury beoordeelde de renovatie van Financiën als een doorbraakproject. “Het was het eerste huisvestingsproject waarin onderhoud in het ontwerp werd meegenomen. Het is geslaagd hergebruik van een bestaand gebouw. De architectuur is fraai, zonder ontkenning van wat er al was. Het gebouw is open gemaakt naar de stad, er is weer leven in de brouwerij ontstaan op een voorheen doodse plek.”

Belangrijkste partijen

Reageer op dit artikel