nieuws

Live acts rond Beeldencollectie Rotterdam

Geen categorie

Sculpture International Rotterdam (SIR) viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. De organisatie heeft vertellers, kunstenaars, dansers, muzikanten en een kok bereid gevonden om één van de kunstwerken van de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam te bejubelen. Het resultaat is een verzameling waarachtige en verzonnen verhalen, liederen, acts en andere performances die op zondag 11 september vanaf twee uur te zien zijn in het hartje van de stad.

Live acts rond Beeldencollectie Rotterdam

 Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt de collectie van inmiddels 47 kunstwerken in opdracht van het College van B&W.

Performances en beeldenroute

De performances bij de kunstwerken vinden van twee tot vijf uur voortdurend en bij herhaling plaats. Zo ontstaat een beeldenroute langs de performances, die individueel of met een gids kan worden gelopen. Onder de deelnemers bevinden zich het RO Theater (bij de Santa Claus), Dance Works Rotterdam/André Gingras (bij de Rodin), Wim Staessens (bij The Idler’s Playground) en Het Rotterdams Jongenskoor (bij de 26 meter hoge Naum Gabo voor de deur van de Bijenkorf).

Grande Finale: picnic op het beeldenterras

De middag eindigt om vijf uur op het beeldenterras aan de Westersingel met Dance Works Rotterdam/André Gingras, muziek van de Flamingo’s en hapjes en drankjes van Lof der Zoetheid.

 

Reageer op dit artikel