nieuws

Life time achievement award voor Marijke van der Wijst

Geen categorie

Marijke van der Wijst krijgt de BNO Piet Zwart Prijs / life time achievement award van de Dutch Design Awards 2011.

Life time achievement award voor Marijke van der Wijst

De jury motiveert de unanieme keuze als volgt: “Marijke van der Wijst is in geen ontwerpdiscipline te vangen en is een uiterst gedisciplineerd ontwerper. Haar oeuvre is omvangrijk en breed, de vormgeving zelf getuigt van strengheid en terughoudendheid. Wij prijzen de wijze waarop zij haar samenwerking met opdrachtgevers vorm geeft, haar bijdrage aan de educatie van jonge ontwerpers – waarbij zij stimuleert, enthousiasmeert en kritisch blijft – en haar rol in het bestuur van BNO. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vakgebied.”

Samenstelling jury

Martijn Sanders (voorzitter), Rob Huisman, Bruno Ninaber van Eyben, Paul Mijksenaar, Trude Hooykaas, Hans Dirken, Reinier Gerritsen, Tet Reuver.

Uitreiking

De prijs vertegenwoordigt een geldelijke waarde van € 4.000 en zal tijdens de Awardshow op 22 oktober worden uitgereikt in Eindhoven.

Uitgave

Design Academy Eindhoven zal ter ere van deze prijs een uitgave over Van der Wijsts rol in het onderwijs uitreiken tijdens de Dutch Design Week.

Eerdere winnaars

Tot de winnaars van vorige edities behoren fotograaf Willem Diepraam, grafisch ontwerper Gert Dumbar, industrieel ontwerper Friso Kramer, grafisch ontwerper Jan van Toorn, grafisch ontwerper Wim Crouwel, fotografe Eva Besnyö, interieurarchitecte Nel Verschuuren, grafisch ontwerper Jan Bons en productontwerper Bruno Ninaber Van Eyben.

 

Reageer op dit artikel