nieuws

Lichtenberg winnaar Lighthouseclub bouwprijs

Geen categorie

Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, bedenker van de Slimbouwen®filosofie, heeft op 15 september jl. de Lighthouseclub bouwprijs gewonnen. De Stichting Lighthousefonds heeft deze wedstrijd uitgeschreven voor een bijzondere geleverde prestatie aan de bouwsector.

Lichtenberg winnaar Lighthouseclub bouwprijs

 

 

Lichtenberg is de initiator van Slimbouwen waarmee het bouwproces wordt gereset. De filosofie stelt voor om integraal te ontwerpen en het bouwproces op te knippen in vier stukken: Casco, schil, installaties en afbouw. Met als resultaat: een flexibel gebouw en een efficiënter en economischer bouwproces voor iedere speler in de bouwkolom. Door deze visie krijgt innovatie in de bouw een kans. Verder werkt Jos als hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij bij Inno-Experts actief als innovator en hoofdredacteur van BouwIQ. Momenteel bouwt hij als initiator het House of Tomorrow Today (HoTT). Het eerste project waar Slimbouwen wordt toegepast gecombineerd met het Active House principe, energieleverend en met hoogwaardig comfort voor de gebruiker.

Reageer op dit artikel