nieuws

Internationale erkenning voor jonge Nederlandse architecten.

Geen categorie

Drie Nederlandse architecten ( Vincent van der Meulen, Eric Frijters en Olv Klijn) zijn gekozen tot de Europe 40 under 40: de belangrijke opkomende architecten van Europa.

Internationale  erkenning voor jonge Nederlandse architecten.

Jaarlijks worden laureaten gekozen en internationaal erkend door het European Centre for Architectuur Art Design and Urban studies en The Chicago Athenaeum. De jury bestond uit een panel van vooraanstaande architecten, ontwikkelaars, journalisten, docenten en cririci, waaronder architect Rafael Viñoly.

Vincent van der Meulen

Vincent van der Meulen (Kraaijvanger • Urbis) werkt momenteel aan verschillende projecten, waaronder het nieuwe Stadhuis voor Almelo en het ontwerp van de nieuwbouw van het GHC en het CAH in Almere (het Groenhorst College en de Christelijke Agrarische Hogeschool) – een combinatie van mbo/hbo onderwijs gericht op het toepassen van groene kennis in stedelijk gebied (cira 6.000 m2). Daarnaast is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe stadhuis van Venlo, dat volledig volgens principes van Cradle to Cradle ontworpen is. Naast zijn werk als architect zet hij zich in voor het Open Source House – een mede door hem opgericht initiatief voor het beschikbaar maken van duurzame, betaalbare woningen in de derde wereld.

  

Eric Frijters en Olv Klijn

Eric Frijters en Olv Klijn zijn partners van .FABRIC, een kennisintensieve ontwerppraktijk. Hun betrokkenheid bij architectuur, stedenbouw, regionale strategie en ruimtelijk onderzoek resulteert in FABRICations, die verschijnen in een brede variëteit aan media lopend van feitelijke gebouwen tot visuele presentaties en geschreven teksten. Recentelijk werd .FABRIC uitgenodigd om te participeren in Glimpes 2040, een onderzoek naar de toekomst van mobiliteit dat werd tentoongesteld in AIA New York en Arcam Amsterdam. Hun projecten omvatten een ontwerp voor een Artcampus in Utrecht, Ecoresort Waterhill in Thailand, onderzoek naar schoolgebouwen en wooncollectieven, en het masterplan en supervisie van De Groene Kamer, een gebied dat ecologie, leisure, retail, educatie en wellness combineert. In 2010 bekroonde een internationale jury .FABRIC met de Prix de Rome voor Architectuur.

Reageer op dit artikel