nieuws

Het Nieuwe Ontwikkelen

Geen categorie

“In de bestaande stad moet je klassieke methoden en rollen van ontwikkelaar, belegger, architect en gemeente combineren met opkomende partijen, zoals gebruikers, crowd-funding investeerders, zorginstellingen en energieleveranciers.” Aldus Rico Zweers

Het Nieuwe Ontwikkelen

 

Rico Zweers is een van de sprekers op het congres ‘Binnenstedelijk Bouwen‘ dat op 12 oktober in Utrecht plaatsvindt. Hij modereert samen met Thomas Dieben onder andere de parallelsessies in de middag over nieuwe strategieën en nieuwe verdienmodellen. Tijdens deze sessies zal hij ingaan op het ‘Nieuwe Ontwikkelen’

Transparantie

“Bij het Nieuwe ontwikkelen zijn alle partijen bereid open en transparant de wedstrijd in te gaan.Er wordt in elkaars kaarten gekeken, de cijfers liggen op tafel, de dubbele agenda’s zijn van tafel, vertrouwen is het sleutelwoord.” Volgens Zweers wordt gestart met een goed glas wijn in plaats van met een ‘kick-off’ workshop.

“Het mooie aan deze nieuwe aanpak is niet zozeer dat ze nieuw, anders of beter is, maar dat ze een beroep doet op de enorme database van kennis, informatie, cijfers en referentieprojecten, die vanuit de klassieke methode is aangeleverd.”

 
Het ‘Nieuwe Ontwikkelen’ in beeld

Mee praten?

Wil je hierover mee praten? Kom dan naar het Vorstelijk Complex in Utrecht op 12 oktober door je aan te melden voor het congres. Zweers gaat hierover graag met je in gesprek.

Reageer op dit artikel