nieuws

Feest rond land art-project Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson

Geen categorie

Het kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill in Emmen bestaat veertig jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreid programma rond het werk van de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson.

Feest rond land art-project Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson

Smithsons werk in Nederland krijgt van 17 september tot 27 november bijzondere aandacht in Centrum Beeldende Kunst Emmen, middels een publicatie, een video, een tentoonstelling en een serie kunstopdrachten.

Programma

  • Productie en wereldpremière van de video ‘BREAKING GROUND:BROKEN CIRCLE/SPIRAL HILL (1971-2011)’ (Land Art Contemporary , SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte (Curator: Theo Tegelaers) in samenwerking met Nancy Holt*)
  • Tentoonstelling Robert Smithson in Emmen – Broken Circle/Spiral Hill Revisited (CBK Emmen. Curator: Roel Arkesteijn)
  • De lancering van het project ‘The Ultraperiferic‘ – een reeks opdrachten aan hedendaagse kunstenaars (Land Art Contemporary en SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte)
  • De publicatie Robert Smithson. Art in Continual Movement (Ingrid Commandeur, Trudy van Riemsdijk-Zandee (red.) /Alauda Publications)

*Nancy Holt en Robert Smithson maakten samen enkelefilms en waren getrouwd van 1963 tot aan zijn dood in 1973.

Land Art Contemporary

Met dit programma wordt tevens het meerjarig en internationaal project Land Art Contemporary gelanceerd. Land Art Contemporary is een nieuw, meerjarig initiatief in Drenthe dat hoogwaardige kunstprojecten in landelijk gebied ontsluit en daar een eigentijdse, internationale programmering aan toevoegt. Land Art Contemporary organiseert het evenement, mede namens SKOR, de James Cohan Gallery New York en The Estate of Robert Smithson.

Reageer op dit artikel