nieuws

Duurzaam interieur voor Leids University College (LUC) Den Haag

Geen categorie

Het Leids University College in Den Haag, een ontwerp van Wiel Arets Architects, wordt ingericht door Plus Architecten. Zij kozen voor een duurzaam interieur.

Duurzaam interieur voor Leids University College (LUC) Den Haag

 

 

 

 

De vloeren, plafonds, wanden en meubels worden gemaakt van onder andere gerecyclede sojastengels en gerecyclede pistachenootschillen, extreem dunne keramische platen, houtwolmagnesiet, vilt, kruislaaghout, gerecyclede plastic tassen, Eco-PU, gerecyclede suikerrietstengels en akoestisch mos. Bijna alle materialen komen zowel als vloer-, wand-, plafond- als meubel-afwerking voor.

Hierdoor kunnen binnen het (in de basis) geheel witte casco, met lichte natuurlijke getinte materialen, wisselende accenten worden gelegd op de vloer-, wand- en plafondvlakken en de objecten binnen een ruimte.

Plus architecten baseerden het concept op de drie pijlers van het onderwijsprogramma van het LUC; vrede, internationaal recht en duurzaamheid. De thema’s vrede en internationaal worden zichtbaar gemaakt door een aantal materialen te bewerken met teksten en motieven.

Het programma van 4850 vierkante meter omvat onderwijs- en kantoorruimten met bespreek- en vergaderfaciliteiten, een auditorium, horeca- en studiefaciliteiten en ruimten voor ontspanning.

Reageer op dit artikel