nieuws

Uitnodigend keramieken gevelelement

Geen categorie

Sergio Mannino heeft een bijzondere keramieken gevel ontworpen voor het nieuwe Museum van de Kunsten in Taipei. De opdracht was een gebouw te ontwerpen ‘als een plek voor mensen’ binnen het thema ‘kunst als levensstijl’.

Uitnodigend keramieken gevelelement

Mannino heeft zich qua organisatie en voorkomen laten inspireren door traditionele Taiwanese dorpjes. Elke tentoonstellingsruimte stelt een huis voor, waardoor het geheel doet denken aan de traditionele levensstijl in een dorp. Zo ontstaat een binding tussen kunst en levensstijl. De dynamische uitstraling omarmt het idee dat kunst voortdurend verschuift en verandert.

“口”

Het keramische element wordt op acht manieren op de gevel gepositioneerd om een bijna willekeurig patroon te creëren. De vorm van elk element is afgeleid van het Kan Xi karakter Kou “口”, dat ‘toegang’ betekent. Hiermee wil Mannino de boodschap uitdragen dat Taiwan relaties omhelst, zowel nieuwe als oude en over de hele wereld.

Als het bureau de opdracht krijgt, wordt het element vervaardigd van lokale materialen om de impact op het milieu te minimaliseren en om een binding te creëren met de lokale vakmanschap en de geschiedenis van het gebied.

 

Reageer op dit artikel