nieuws

Uitdaging aankleding parkeergarage

Geen categorie

Marieken Verheyen, Leo Musch, Andra Küpers, Tom Claassen en de duo’s Dedden & Keizer en De Bever & Ponjee mogen een schetsontwerp maken voor de aankleding van de P&R Garage bij het NS-station in Almelo. Hun ideeen werden geselecteerd uit de 165 aanmeldingen die bij de gemeente binnenkwamen. Dit najaar wordt bekend wie zijn of haar idee mag uitvoeren.

Uitdaging aankleding parkeergarage

 

 

De 165 ingezonden suggesties varieerden van lichteffecten en doorschijnende of reflecterende materialen tot een natuurlijke, groene gevelaankleding. Duurzaamheid, hufterproof, veiligheid en beperkt onderhoud zijn de voorwaarden voor de realisatie.

De garage komt vlakbij de Javatoren, tussen het station en de jachthaven in Almelo en gaat dienst doen als P&R-garage voor treinreizigers. De parkeergarage bestaat uit een staalconstructie met vloerdelen van (prefab)beton en biedt plek aan 360 auto’s. De realisatie begint eind augustus. De garage wordt volgens planning in december 2011 opgeleverd.

Reageer op dit artikel