nieuws

Twin Towers naar centrum Parijs

Geen categorie

De ingestorte Twin Towers uit New York worden tijdelijk herbouwd in het centrum van Parijs, zij het op kleine schaal. De 25 meter hoge torens komen te staan op het plein Trocadéro, met uitzicht op de Eiffeltoren.

Twin Towers naar centrum Parijs

 

 

 

Een van de twee torens zal de namen tonen van de bijna 3000 mensen die omkwamen bij de terreuraanslagen van 11 september 2001.

Dat heeft de organisatie The French Will Never Forget, die de banden tussen Frankrijk en de Verenigde Staten wil verbeteren, dinsdag bekendgemaakt.

New York

Momenteel wordt in New York gewerkt aan One World Trade Center, een ontwerp van Daniel Libeskind.

WTC Bouwwerkzaamheden
De bouw van de nieuwe toren vordert gestaag. Foto genomen in juni 2011

De toren komt in de noordwesthoek van het 6,5 hectare grote World Trade Centergebied. Het nieuwe gebouw krijgt een hoogte van 1776 voet (541 meter) wat het jaar 1776 symboliseert, het jaar waarin het Amerikaanse Congres de onafhankelijkheidsverklaring aannam. De hoogte tot het hoogste dak bedraagt 417 meter. De bouw zal naar verwachting worden afgerond in 2013.

Naast de Freedom Tower komen er vijf andere torens: 7 World Trade Center (inmiddels voltooid), 150 Greenwich Street (Tower 2), 175 Greenwich Street (Tower 3), 200 Greenwich Street (Tower 4) en World Trade Center Tower 5.

 Reflecting Absence

Verder komt er ook een monument voor de ingestorte Twin Towers. Het monument gaat ‘Reflecting Absence’ heten en is ontworpen door Michael Arad samen met Peter Walker (landschapsarchitect).  Het ontwerp bestaat uit twee ‘vijvers’ in ondergrondse etages waar men naar binnen kan om 9/11 te herdenken. De beide kelderverdiepingen komen op exact dezelfde locaties waar eens de Twin Towers stonden.

 

Reageer op dit artikel