nieuws

Studio Job in Groninger Museum

Geen categorie

Van 16 oktober tot en met 4 maart 2012 presenteert het Groninger Museum ‘Studio Job & the Groninger Museum’. Het museum heeft de afgelopen tien jaar een omvangrijke collectie werk opgebouwd van ontwerpduo Job Smeets & Nynke Tynagel. Belangrijke series als Homework en Robber Baron illustreren Studio Jobs spel met bijzondere materialen en extreme technieken.

Studio Job in Groninger Museum

Job Smeets (1970) en Nynke Tynagel (1977) studeerden beiden af aan de Design Academy in Eindhoven. In 1998 richtte Smeets Studio Job op en twee jaar later, na haar afstuderen, voegde Tynagel zich erbij. Het duo werd bekend met karikaturale en schaalloze ontwerpen als Curved Cabinet (1999) en Craft (2001), waarmee zij commentaar leverden op de gangbare opvattingen binnen de designwereld.

De ontwerpers werkten de afgelopen jaren samen met verschillende partners waaronder Koninklijke Tichelaar Makkum, Moooi, Swarovski, Bisazza en Venini. Het Groninger Museum volgt Studio Job sinds 2001 op de voet en bezit op dit moment de grootste collectie. In december 2010 opende het museum, als onderdeel van de revitalisatie, een nieuwe ontvangstruimte van hun hand, de Job Lounge.

Job Lounge Groninger Museum

Het Groninger Museum organiseert gedurende de tentoonstellingsperiode speciale instaprondleidingen over Studio Job the Groninger Museum. Tijdens het Designweekend Groningen, dat plaatsvindt van 3 tot en met 6 november, zijn deze rondleidingen gratis te volgen. De tentoonstelling Studio Job the Groninger Museum is samengesteld door conservator Mark Wilson.

Reageer op dit artikel