nieuws

Spaanse Toren gaat plat

Geen categorie

Vanmiddag wordt het startsein gegeven voor de sloop van de Spaanse Toren. Het hoogste gebouw in de Spaanse Polder werd in de jaren ‘60 ontworpen door Jan Hoogstad.

Spaanse Toren gaat plat

Hoewel de toren zich prima lijkt te lenen voor allerlei nieuwe bestemmingen, staat hij al jaren leeg. Nu moet hij plaatsmaken voor nieuwe bedrijfspanden, in het kader van de herstructurering van het Rotterdamse bedrijventerrein.

Spaanse Polder 

Met de herinrichting van de Spaanse Polder is acht jaar geleden begonnen. In de afgelopen tijd verbeterde onder meer de bereikbaarheid door de aanleg van een extra toegangsweg onder het spoor door en werden activiteiten zoals feestzalen en verenigingsgebouwen van het terrein verwijderd.

Het project, waarin gemeente, provincie en rijk enkele tientallen miljoenen euro’s investeren, moet in 2015 klaar zijn. Momenteel zijn er tussen 600 en 700 bedrijven (voornamelijk industrie en groothandel) op het 200 hectare grote terrein gevestigd. Er werken ongeveer 8000 mensen.

Reageer op dit artikel