nieuws

Schouwen-Duiveland mikt op 400 woningen

Geen categorie

In de Grevelingen en langs de Brouwersdam bij het Zeeuwse Scharendijke moeten een groot vakantiepark en een haven verrijzen. Het plan, afkomstig van Zeelenberg Architectuur, omvat drie eilanden en een schiereiland waar meer dan 400 woningen komen. De kosten worden geschat op 200 miljoen euro

Schouwen-Duiveland mikt op 400 woningen

 

De gemeente Schouwen-Duiveland is hierover in gesprek met een projectontwikkelaar, zei wethouder Ad Verseput woensdag. Het plan is alleen financieel haalbaar als de helft van alle woningen niet per se hoeft te worden verhuurd. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren.

Nu kunnen op Schouwen-Duiveland alleen recreatiewoningen worden gebouwd met de verplichting dat die ook centraal worden verhuurd. Dat is volgens de projectontwikkelaar onaantrekkelijk voor potentiële kopers. Die willen te allen tijde over hun tweede woning kunnen beschikken. Het plan is een belangrijke economische impuls voor de gemeente Schouwen-Duiveland omdat het ruim 500 arbeidsplaatsen zou opleveren als het park eenmaal klaar is. Ook levert het jaarlijks rond de 1 miljoen euro aan belastingen op.

Schets_Grevelingen_Schouwen_Duivenland 

De ‘duurzame jachthaven van de toekomst’, zoals het project wordt genoemd, kent een hoog duurzaamheidsniveau, “zowel qua energieverbruik als het hergebruik van de haven die daar al bestond’’, zegt een woordvoerder van de architect, Zeelenberg Architectuur. Op de eilanden komen de woningen en op het schiereiland allerlei voorzieningen zoals een theater, informatiecentrum, horeca, winkels, yachtclub en ook een kleine visafslag voor de restaurants en andere klanten.

ANP/Cobouw

Reageer op dit artikel