nieuws

Op zoek naar groen in Rotterdam

Geen categorie

Rotterdam wil graag meer groen in de stad. Om dit te bereiken wordt op zaterdag 24 september de sponsoractie ‘De Groene Loper 010’ gehouden. Tijdens het evenement liggen zestig onverwachte plekjes, bestaande uit natuurgebieden, proeftuinen en groene daken, stadslandbouw en weelderige binnentuinen klaar om te ontdekken.

Op zoek naar groen in Rotterdam

 

 

Op verschillende locaties zijn evenementen te bezoeken waar van alles wordt georganiseerd. Zo is er in Zevenkamp, bij Wollefoppengroen & Co een tocht met een wandelcoach. Aan de Rotte kan een bezoek worden gebracht aan een boerderij. Ook is er een stepexcursie naar de ecologische noordoever van de Zevenhuizerplas.

In Overschie wordt een onder andere een culicult-picknick gehouden, een operauitvoering van de ‘klucht van de Koe’ door Intorno. Ook is de binnentuin van museum Oud-Overschie open en er kan een tochtje in een sloep over de Schie worden gemaakt.

Met het initiatief wil Stichting Lekker Groen de stad voorzien van meer groen. Het minimale te sponsoren bedrag is vijf euro. Via de website is vooraf aan te geven welk evenement de voorkeur heeft. Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt op 24 september het gratis Groene Loper programmaboekje.

 

Reageer op dit artikel