nieuws

Kilometer hoge toren moet Burj Khalifa overtreffen

Geen categorie

De schatrijke Saudische prins Alwaleed bin Talal heeft dinsdag plannen ontvouwd om in de havenstad Jeddah een toren van minstens één kilometer hoog te laten verrijzen. Het Amerikaans architectenbureau Adrian Smith + Gordon Gill Architecture neemt het ontwerp voor zijn rekening.

Kilometer hoge toren moet Burj Khalifa overtreffen

 

Hij heeft een contract ter waarde van omgerekend 865 miljoen euro getekend met het bouwconcern Bin Laden Group. Als het plan slaagt, overvleugelt de Kingdom Tower over vijf jaar de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai, nu het hoogste gebouw ter wereld. Er komen kantoren, een hotel en luxe appartementen in. Prins Alwaleed noemde de bouw van de toren “een financieel en economisch signaal dat niet kan worden genegeerd”.

 

 

De Saudische prins, een neef van koning Abdullah, is eigenaar van investeringsmaatschappij Kingdom Holding die belangen houdt in onder meer de grote Amerikaanse bank Citigroup. Het bedrijf werkt bij het prestigeproject samen met een aantal andere grote Saudische ondernemingen.

 

 

Reageer op dit artikel