nieuws

Keynote sprekers congres ‘Binnenstedelijk bouwen’

Geen categorie

de Architect organiseert op woensdag 12 oktober 2011 het congres ‘Binnenstedelijk Bouwen’. Het programma is rond en de keynote sprekers zijn bekend: Bjarne Mastenbroek, Alejandro Zaera-Polo en Ronald Rietveld. Mastenbroek trapt af met een lezing waarin hij binnenstedelijk bouwen in perspectief plaatst, waarna Rietveld ingaat op Vacant Nederland. Alejandro Zaera-Polo sluit de dag af met een vergezicht op binnenstedelijk bouwen in de toekomst.

Keynote sprekers congres ‘Binnenstedelijk bouwen’

Bjarne Mastenbroek

Bjarne Mastenbroek (SeARCH) won onlangs de Amsterdamse Architectuurprijs 2011 met de Synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeenschap in Amsterdam Zuid en heeft een aantal interessante projecten opgeleverd waaronder Villa Vals (i.s.m. Christian Müller), een conferentiecentrum in Kopenhagen en een museum in Enschede. De bureaufilosofie wordt gekenmerkt door een integrale benadering van architectuur stedebouw en landschap.

Ronald Rietveld

Ronald Rietveld (1972, Gorinchem) studeerde in 2003 cum laude af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, studierichting landschapsarchitectuur. Na het winnen van de Prix de Rome Architectuur (eerste prijs) in 2006, richtte hij samen met zijn broer Erik (econoom / filosoof, Harvard University) zijn eigen ontwerp- en onderzoeksbureau Rietveld Landscape op. Opdrachten draaien vaak om de urgente maatschappelijke opgaven.

Het bureau heeft zijn eigen onderzoeksprogramma op het gebied van het stedelijke publieke domein. Het werk was te zien in verschillende internationale tentoonstellingen. Hiernaast geeft Ronald Rietveld regelmatig voordrachten bij symposia en conferenties.

Hij was gastdocent aan verschillende andere Nederlandse opleidingen zoals de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam, de Design Academy in Eindhoven, de TU-Delft en jurylid bij diverse prijsvragen. Op uitnodiging van het Nederlands Architectuur instituut (NAi) verzorgde Rietveld Landscape de Nederlandse inzending voor de 12de architectuur Biënnale van Venetië 2010.

  

Alejandro Zaera-Polo

Alejandro Zaera-Polo is an architect and co-founder of London and Barcelona-based Alejandro Zaera-Polo Architecture (AZPA). Alejandro graduated from the Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid with Honors and obtained an MARCH2 degree from Harvard GSD with Distinction. He worked at OMA in Rotterdam prior to establishing first FOA in 1993, and AZPA in 2011, the vehicles where he has developed a successful international professional practice since.

In parallel to his professional activities, Alejandro Zaera-Polo has developed a substantial role within academia. He was the Dean of the Berlage Institute in Rotterdam and currently occupies the Berlage Chair at the Technical University of Delft. He is also a Visiting Professor at Princeton University and the first recipient of the Norman R. Foster Visiting Professorship at Yale.

He has published extensively as a theorist in El Croquis, Quaderns, A+U, Arch+, Volume, Log and many other international magazines and is a member of the London School of Economics Urban Age project.

  

Meer informatie en aanmelden

Bent u enthousiast geworden? Dan kun u hier meer informatie vinden. Of u kunt zich ook meteen aanmelden. Dan kunt u gebruik maken van onze aanbieding Meld u aan voor 12 september 2011 en neem gratis uw collega mee! U betaalt slechts € 295,-.

Reageer op dit artikel