nieuws

Haalbaarheidsstudie drijvend zwembad Rotterdam

Geen categorie

Iris de Kievith deed, in opdracht van het Warmtebedrijf Rotterdam, een haalbaarheidsstudie voor een drijvend zwembad in de Rotterdamse Rijnhaven. De ‘Urban Hotspring’ is een duurzaam drijvend zwembad waarin het zwemwater wordt verwarmd met industriële restwarmte en op een natuurlijke manier wordt gezuiverd.

Haalbaarheidsstudie drijvend zwembad Rotterdam

 

Op twee stalen duwbakken van 76 bij 11 meter is ruimte om te kunnen ontspannen en te ontmoeten in een cafe/restaurant/club en een wellness met een zwembad van 32 meter lang, waar je over het water kunt kijken naar de skyline van de groeiende stad en de schepen, kranen en fabrieken van de haven. Een uitschuifbare overkapping zorgt ervoor dat de Urban Hotspring het hele jaar door open kan zijn en niet alleen bij mooi weer.

In de haalbaarheidsstudie toont Iris de Kievith, samen met ingenieursburo’s DHV en DWA aan dat de duurzame voorzieningen zoals het gebruik van de industriële restwarmte, de uitschuifbare overkapping, en de natuurlijke waterbehandeling de energiekosten aanzienlijk drukken waardoor de exploitatie financieel aantrekkelijk wordt.

 

Reageer op dit artikel