nieuws

Duurzaam festival DAG HAP

Geen categorie

Van 30 september tot en met 16 oktober is in de Haagse wijk Erasmusveld het festival DAG HAP te bezoeken. Organisator Stroom Den Haag wil hiermee jong en oud laten ontdekken hoe voedsel kan bijdragen aan een leefbare en duurzame stad.

Duurzaam festival DAG HAP

 

 

 

De infrastructuur op het festivalterrein wordt gevormd door bouwwerken van de afvalarchitecten van Refunc, waaronder een gigantisch kunstwerk van windmolenwieken. Een van de bladen vormt de eettafel van het restaurant. Elke zondag kunnen kinderen onder hun leiding met recyclemateriaal de gevel van de festivalentree pimpen en mooie stempels maken voor op de festivalweg.

Internationale kunstenaars en ontwerpers geven bezoekers een kijkje in de (h)eerlijke keuken van Erasmusveld. Zo bouwt de Amerikaanse kunstenaar en architect Fritz Haeg ter plekke kleine objecten uit recyclematerialen voor mens, dier en plant. Bijvoorbeeld: straatmeubilair, nestkasten voor vogels, bijenhotels en plantenbakken. De ontwerpers van Studio Makkink & Bey presenteren alternatieve ontwerpen voor de bijdrage van voedsel aan een duurzame stadswijk. Daarnaast kunnen kinderen iedere zondag bouwworkshops volgen. Er is een Groen-ruilmarkt waar amateurtuinders uit de stad en bezoekers van het festival hun groente, fruit, zaden en tuinspullen kunnen ruilen. Doordeweeks bezoeken scholieren het terrein en brengt Art-S-Cool ze in aanraking met diverse aspecten rondom voedsel en duurzaamheid.

 

Reageer op dit artikel