nieuws

DUS Architects onderscheiden

Geen categorie

Omdat volgens de jury Dus Architects ‘een vooruitgeschoven post van een jonge generatie architecten is: ambitieus, maatschappelijk betrokken, artistiek en internationaal georiënteerd’ kreeg het bureau vorige week de Amsterdamprijs voor de Kunst 2011.

DUS Architects onderscheiden

 

 

 

Het bureau maakte de afgelopen jaren een aantal tijdelijke projecten zoals het ‘turkentassenhotel’ Geçekondu en het paviljoen Unlimited Urban Woods.

Uit het juryrapport: “Deze drie inspirerende winnaars staan open naar de wereld, slaan bruggen, schuwen geen experiment en hebben oog voor kwaliteit en mogelijkheden. Ze gebruiken hun tomeloze energie en artistieke blik op de wereld om de samenleving te verrijken met kritische eigenzinnigheid”.

Jazzpodium Bimhuis en de toneelgroep Mugmetdeghoudentand kregen naast DUS Architects de Amsterdamprijs 2011.

 

Reageer op dit artikel