nieuws

‘Crowdfunding’ voor Museumpark Orientalis

Geen categorie

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting gaat via social media fondsen werven om een grootscheepse renovatie te voltooien. Dat maakte het museum, dat onlangs de deuren heropende na een lange sluiting, maandag bekend.

‘Crowdfunding’ voor Museumpark Orientalis

 

 

Crowdfunding is het gebruik van social media als Hyves, Facebook en Twitter om donaties te verzamelen. Via een speciale applicatie kunnen belangstellenden zich voor het museum inzetten. Museumpark Orientalis is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse museum dat aan crowdfunding doet.

Het museum was tot voor enkele jaren bekend als het Bijbels Openluchtmuseum. Orientalis wil in de toekomst een toonaangevend kenniscentrum voor religie in West-Europa zijn, maar daarvoor zijn nog vele miljoenen euro’s nodig.

ANP

 

Reageer op dit artikel