nieuws

Blijdorp tijdens Monumentendag 2011

Geen categorie

In het weekend van 10 en 11 september staan de deuren van verschillende monumenten, tijdens de Open Monumentendag weer open. Een onverwachte deelnemer is Diergaarde Blijdorp. Behalve dieren toont de dierentuin op zaterdag 10 september de op het park aanwezige monumentale architectuur van Van Ravesteyn en laat daarnaast historische tijden herleven.

Blijdorp tijdens Monumentendag 2011

 

Diergaarde Blijdorp is de eerste dierentuin ter wereld die in haar geheel door een architect is ontworpen. Sybold van Ravesteyn (1889-1983) combineerde sierlijke lijnen, ornamenten en beeldhouwwerken met de moderne uitgangspunten van het Nieuwe Bouwen. De monumentale entreepartij aan de Rivierahalzijde is in 2010 weer in oude glorie hersteld dankzij de Stichting Volkskracht Historische Monumenten. De restauratie omvat de sierlijke toegangshekken, de fietsenstalling, de winkel van Sinkel en het directiegebouw. Andere (nog niet gerestaureerde) ontwerpen door Van Ravesteyn in de Diergaarde zijn onder andere: de Lotusserre, het Okapigebouw, het roofdierengebouw en de Rivièrahal.

LotusserreDe Lotusserre

Het is mogelijk om online je tickets en te reserveren via www.diergaardeblijdorp.nl
Meer informatie over de activiteiten op 10 september in de stad Rotterdam: www.openmonumentendagrotterdam.nl

Reageer op dit artikel