nieuws

Zomers ontwerp van West 8 in Miami Beach bekroond

Geen categorie

Van parkeerplaats naar zomerse hangplek. West 8 kreeg het voor elkaar en wist er een extra kwaliteit aan toe te voegen. In plaats van een verhard plein realiseerde West 8 een groene oase die desondanks een grootstedelijk programma herbergt. Met het ‘Miami Beach Soundscape’ won West 8 de prestigieuze Award of Excellence van de lokale tak van de American Society of Landscape Architects (ASLA).

Zomers ontwerp van West 8 in Miami Beach bekroond

De Lincoln Park locatie was voorheen een parkeerplek van één hectare in het centrum van Miami Beach. West 8 besloot al vroeg in de ontwerpfase dat het park een nieuw precedent moest vormen voor soortgelijke openbare ruimtes in de regio. Gras, bomen en pergola’s zorgen ervoor dat een grote variëteit aan activiteiten zowel overdag als ’s avonds kan plaatsvinden, in de schaduw van de bomen én onder de sterrenhemel.

Unieke features

Het park bezit twee unieke features. Ten eerste zijn in het park een aantal pergola’s neergezet op toegangsplekken. De vorm van de pergola’s refereert aan de bijzondere wolkenvormen die te vinden zijn in het tropische klimaat van Florida. De aluminium structuren zullen de komende tijd worden begroeid met Bougainvillea planten. Een tweede publiekstrekker is het 650 vierkante meter grote projectiescherm op het aanpalende Symphony Hall Building.

Multimedia

Om beeld en geluid te huisvesten, ontwierp West 8 een projectietoren en een ‘ballet bar’. Hiermee worden niet alleen de projecties op het grote scherm geregeld, maar worden ook alle andere multimediale elementen in het park gecoördineerd. Doel is, om het park niet alleen een plek voor ontspanning te laten zijn, maar ook voor cultuur buiten de begrenzingen van de traditionele instituties.

Sinds de oplevering in januari van dit jaar, heeft deze nieuwe openbare ruimte een plek verovert in de harten van de bewoners.

 

Reageer op dit artikel