nieuws

Winnaar Trimo Urban Crash 2011 bekend

Geen categorie

De winnaar van de Trimo Urban Crash 2011 is bekend. Uit 363 voorstellen voor een buurtfaciliteit in de wijk Fuzine in Ljubljana koos de jury het ontwerp ‘Life Stand’ van Wojciech Nowak en Martynika Bielawska uit Polen. De prijsvraag die voor de derde keer is georganiseerd door Trimo, heeft als expliciet doel stedelijke transformatie met behulp van gevorderde bouwmaterialen en technieken.

Winnaar Trimo Urban Crash 2011 bekend

Opgave was een buurtvoorziening die inspeelt op de wensen van de bewoners van de wijk Fuzine en die bovendien zou kunnen werken als katalysator van de stedelijke vernieuwing van deze hoogbouwwijk. De uitschrijvers van de prijsvraag werkten daarvoor samen met de lokale gemeenschap en met studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen die onderzoek deden naar de bevolkingssamenstelling van Fuzine.

 

De ontwerpers zien de Life Stand als een instrument waarmee de sfeer in de wijk kan worden verbeterd. De object is geplaatst tussen twee sportvelden. Vanaf de overdekte tribunes kunnen de bezoekers de wedstrijden op beide velden goed te bekijken. Het object is zo gevormd dat interessante tussenruimte is ontstaan die ook op zichzelf aantrekkelijk en interessant is. Het geheel is uitgevoerd als een groen, naadloos object dat behalve als tribune ook dienst doet als verblijfsruimte.

Het winnende ontwerp is uitgevoerd op een locatie aan de zuidkant van de wijk. Het werd geopend door Tatjana Fink, CEO van Trimo, en Janez Kozelj, locoburgemeester van Ljubljana. De prijsuitreiking werd gemarkeerd door de energieke optredens van de acrobaten van Dunking Devils, de Bast dansgroep en de rapper Adam Velić, die in de wedstrijd ‘Slovenie heeft talent’ op de tweede plaats eindigde. Na dit bruisende festijn konden winnaars, jury en bezoekers zich tegoed doen in een banket dat werd opgediend in het Sloveense Museum van Architectuur en Design.

 

Reageer op dit artikel