nieuws

Villa voor pro skateboarder

Geen categorie

Droom je van een huis waarin je van de badkamer naar de keuken skate terwijl je onderweg een railslide van de trapleuning maakt? Dat gaat nooit gebeuren. Voor Pierre-André Senizergues gaat deze droom binnenkort wel in vervulling. De oprichter van het schoenenmerk Etnies en voormalig pro skater gaf Air Architecture de opdracht een villa van 200 m2 te ontwerpen in Malibu waarvan het hele interieur is ingericht om te skaten.

Villa voor pro skateboarder

Om de eerste ideeën voor PAS-house (de initialen van de opdrachtgever) te testen, bouwde Francois Perrin van Air Architecture een prototype voor de tentoonstelling Public Domaine/Skateboard Culture in La Gaite Lyrique, een nieuw museum in Parijs. De installatie is ingericht met meubilair uit de Skate Study House collectie De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 7 augustus.

Concept

Het concept voor de skateboardvilla is bedacht door Senizergues en uitgewerkt door skater/ontwerper Gil Le Bon Delapointe en Perrin. “Het idee achter de villa is een lint dat een aaneengesloten vlak creëert waarop geskated kan worden. Het huis bestaat uit drie delen: het eerste deel omvat de woonkamer, eetkamer en keuken, de tweede biedt onderdak aan de slaapkamer en badkamer en het derde deel is een indoor skatepark.”

Buis

“De basis voor het huisontwerp is een buis met een doorsnede van drie meter. Ook het meubilair moet skatebaar worden, of het nou geïntegreerd is in de buis of dat het een los object is. Zelfs het bed moet gebruikt kunnen worden. In de architectuurwereld betekent de villa met zijn aaneengesloten oppervlak een breuk met de Euclidische geometrische ruimte.”

Reageer op dit artikel