nieuws

Vier architecten geselecteerd voor Brede School Maasbree

Geen categorie

De architectenbureaus BDG Architecten Ingenieurs, Frencken Scholl Architecten, combinatie van Group A / Bekkering Adams architecten, en Kuin & Kuin Architecten zijn geselecteerd voor het ontwerp voor de nieuwe brede school in Maasbree, gemeente Peel en Maas.

Vier architecten geselecteerd voor Brede School Maasbree

 

 

 

De geselecteerde bureaus presenteren eind augustus 2011 hun visie op de ontwerpopgave voor de brede school, waarvan ook appartementen onderdeel uit maken. Bij het uiteindelijke ontwerp van de nieuwe brede school vormt, naast het aansluiten bij de stijl van de bestaande bebouwing in de directe omgeving en een kindervriendelijk ontwerp, duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Andere punten zijn de verschillende gebruiksfuncties van de ruimtes en de verschillende gebruikersgroepen, flexibiliteit in gebruik en speelsheid van kinderen.

In totaal hebben zich 32 bureaus aangemeld in de nationale aanbesteding voor deze architectuurdiensten. De gunning voor de architect vindt plaats in september 2011. Hierna start gezamenlijk de ontwerpfase van de brede school. Naar verwachting kan vanaf begin 2014 gebruik worden gemaakt van het nieuwe onderkomen aan het Kennedyplein.

Reageer op dit artikel