nieuws

Olympisch Spelen 2012 over een jaar van start

Geen categorie

Op een dag na starten over precies een jaar de Olympische Spelen in Londen. Dat is in het Britse koninkrijk gevierd met de inhuldiging van het gloednieuwe zwemcomplex Aquatics Centre, goed voor 17.500 zitplaatsen en een bijhorend prijskaartje van 300 miljoen euro. Een ontwerp van .Zaha Hadid.

Olympisch Spelen 2012 over een jaar van start

 

 

Hoewel de bouwplannen op schema liggen, hebben de Britten nog heel wat werk voor de boeg. Verschillende tijdelijke complexen, waaronder een hockeystadion voor 15.000 toeschouwers en een paardensportarena voor 23.000 toeschouwers, moeten nog in het geheel worden opgebouwd.

Het gevreesde pijnpunt voor de Spelen in Londen blijft het transport in de drukke Britse hoofdstad. Op de negen drukste dagen van de Spelen zal het Londense transportsysteem meer dan 1 miljoen Olympisch gerelateerde reizigers moeten verwerken bovenop de gewone pendelaars en toeristen. Transport For London lanceerde dan ook al het idee om aparte stroken open te stellen louter en alleen om de ruim 18.000 atleten en officials tijdig van en naar hun locatie te voeren. Dat idee stuitte echter op hevig protest van de Londense taxibestuurders.

Zaha Olympisch Zwembad
Het Olympisch Zwembad

Ondanks de snelle ticketverkoop lopen de Britten nog niet echt warm voor het sportspektakel. Het organiserend comite hoopt dat met de komst van het Olympisch Vuur ook de harten van de Britten sneller gaat kloppen voor het evenement. Daarnaast worden grote schermen opgesteld voor diegene die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen. Daarnaast wordt een culturele agenda uitgewerkt die samenvalt met de Spelen. De BBC heeft toegezegd alles live uit te zenden en Boris Johnson, de burgemeester van Londen gaat de Spelen bij de belangrijkste trekpleisters van de stad promoten.

Tot slot rijzen er ook nog heel wat vraagtekens voor na de Olympische Spelen. The Olympic Park Legacy Company wil het Olympische park, dat 11.000 woningen telt, na de Spelen exploiteren, zonder dat zeker is hoe dat in zijn werk zal gaan en of het succesvol kan zijn. Ook de toewijzing van het stadion deed al heel wat stof opwaaien bok de voetbalclubs Tottenham Hotspur en West Ham United.

Tevens bestaat er over de toekomst van het enorme Media Centre nog onduidelijkheid. De stadions mogen dan wel tijdig zijn opgeleverd, het comité heeft een jaar voor het begin van de Spelen nog genoeg andere dingen te doen.

Bron: AD

Reageer op dit artikel