nieuws

Leerlingen basisschool ontwerpen eigen plein

Geen categorie

De leerlingen van basisschool Borgmanschool in Groningen gaan samen met KAW architecten en adviseurs twee schoolpleinen ontwerpen. De Borgmanschool kreeg eerder dit jaar een gift van € 50.000,- van Jantje Beton om het schoolplein te verbeteren. Eind 2011 moet het ontwerp klaar zijn.

Leerlingen basisschool ontwerpen eigen plein

Maandag 11 juli tussen 9.00 en 10.30 komen 160 leerlingen bij KAW voor een spoedcursus architectuur. Eerst leren ze wat het inhoudt om architect te zijn, en daarna leren ze hoe je zelf een ontwerp maakt. Met deze nieuw verworven kennis gaan de leerlingen dezelfde week nog aan het werk. Later in de week presenteert de leerlingenraad hun resultaat aan KAW. Het is de bedoeling dat er uit elk van de beste ontwerpen een idee meegenomen wordt in het definitieve ontwerp.

Schoolspeelpleinen

De school aan de Jacobijnerstraat krijgt twee nieuwe schoolpleinen; een met het thema ‘sport en spel’ en een met het thema ‘natuur’. Het worden ‘schoolspeelpleinen’, wat inhoudt dat alle kinderen uit de buurt er na schooltijd ook gebruik van kunnen maken. Een ondernemer uit de straat sluit de schoolspeelpleinen ’s avonds weer af.


Het voorplein nu

 

Reageer op dit artikel