nieuws

West 8 aan de slag in Barcelona

Geen categorie

Dankzij de ondertunneling van de nieuwe TGV route van Frankrijk naar Barcelona Sagrere komt ruimte vrij voor een nieuwe stadspark in Barcelona. West 8 is samen met RCR en Alday Jover ingeschakeld om een ontwerp te maken voor het ‘Sagrere Linear Park’.

West 8 aan de slag in Barcelona

Het ontwerp, met als titel Camí Comtal, voorziet in een nieuwe groene route voor langzaam verkeer. Daarnaast zorgt het voor ruimte in het drukke centrum van Cerdá. Het nieuwe park zorgt behalve voor ontspanning ook voor een natuurlijk tegenwicht tegen het drukke stadsleven van de Diagonale avenue.

De toekomstige groene ruimte die West 8 heeft bedacht vindt zijn weg langs landschap, architectuur en fonteinen. Ook vormt het een aandenken aan de oude Rec Comtal die ooit de natuurlijke watervoorziening van de stad was. Door de aanleg van het park worden de stadsdelen in de toekomst niet langer van elkaar gescheiden door spooremplacementen maar verbonden door een reeks van parken.

Reageer op dit artikel