nieuws

Strandhuis Zandvoort klaar voor actie

Geen categorie

Binnenkort wordt het strandhuis van Bloem en Lemstra Architecten in Zandvoort opgeleverd. Het is het resultaat van een vorig jaar door de architecten gewonnen besloten prijsvraag. Hierin was Watersport Vereniging Zandvoort op zoek naar een geschikt ontwerp voor een permanent strandhuis voor alle activiteiten.

Strandhuis Zandvoort klaar voor actie

 

 

Het ontwerp is gebaseerd op een klassiek strandhuis in een eigentijdse verschijning. Uit het ontwerponderzoek kwam naar voren dat voor dit gebouw in de plint voornamelijk gesloten functies waren gepland en boven hoofdzakelijk open functies. In het ontwerp van Bloem en Lenstra hebben onder en boven meer samenhang gekregen. Door de gangruimte naar de gevel te verplaatsen is beneden een semi-open ruimte gemaakt. Voor de gebruikers is boven een intieme haardplek gecreëerd.

Houten louvres in de gevel zorgen voor bijzondere lichteffecten overdag en voor uitstraling naar de omgeving in de avond.

 

Reageer op dit artikel