nieuws

Park Meerland wint Dirk Roosenburgprijs 2011

Geen categorie

Park Meerland, een project van Atelier Dutch is de winnaar van de Dirk Roosenburgprijs 2011. Behalve de prijs van vakjury is het project ook onderscheiden met de publieksprijs. Het project kreeg 559 van de in totaal 1359 uitgebrachte stemmen. Andere favorieten bij het publiek waren het Muziekgebouw door Eijk & Van der Lubbe en Lakerlopen door biq.

Park Meerland wint Dirk Roosenburgprijs 2011

 

 

De jury noemt het ontwerp van Atelier Dutch, “een subliem park, het is jong en toch al doorleeft. Het ligt erbij alsof het al jaren niet anders is geweest. Dit komt mede door de vanzelfsprekende en onnadrukkelijke mix van bestaand groen met nieuwe elementen. De niet ingevulde vlaktes geven het iets robuust, iets rauws, maar tegelijkertijd is het op momenten liefelijk en gedetailleerd. De aandacht voor het ontwerp van de bruggen en het pompgemaal dragen hier sterk aan bij. Het geheel prikkelt de fantasie.” De bruggen zijn van de hand van DaF-architecten en Van Helmond | Zuidam architecten tekende het gemaal en de vleermuisgrot.

Brug Park Meerland Brug Park Meerland. Foto DaF architecten

De ontwerpers van het park ontvingen uit handen van wethouder Mary Fiers een publicatie over het park die tijdens de Dutch Design Week 2011 zal verschijnen.

 

Reageer op dit artikel