nieuws

Orange Architects ontwerpt The Cube in Beirut Libanon

Geen categorie

Orange Architects, een samenwerking tussen de Nederlandse architectenbureaus JSA, CIMKA en HofmanDujardin, werkt aan het ontwerp en de realisatie van The Cube. Deze luxe woontoren komt op plot 941 in het Sin El Fil district, in het oostelijk deel van Beirut. Het ontwerp wordt gemaakt in opdracht van deLibanese ontwikkelaar Masharii.

Orange Architects ontwerpt The Cube in Beirut Libanon

De 50 meter hoge toren bevat 19 appartementen die in grootte variëren tussen de 90 en 180 m2. Dankzij een door Orange Architects in het hart geplaatste kern met daarin de liften en de trappen hebben de appartementen een vrij indeelbare plattegrond. De vloeren spannen als het ware in één keer van de kern naar de gevels. De gevel is per verdieping opgebouwd uit twee transparante puien en twee dragende wanden, die consequent per woonlaag 90 graden worden gedraaid. De wanden zijn geperforeerd en beeldbepalend voor zowel het exterieur als het interieur.

De appartementen beslaan, vanaf de 2e etage, een volledige verdieping. Door het draaien van de volumes per etage ontstaat zo op iedere laag, op het dak van de onderburen, een royale buitenruimte in de vorm van een groot terras en een panorama-raam met uitzicht over Beirut.

Het project bevindt zich in de fase definitief ontwerp. Afgelopen week hebben zowel de opdrachtgever als de constructeur het groene licht gegeven voor het vervolgtraject. Start van de bouw wordt verwacht in de loop van 2012.

Reageer op dit artikel