nieuws

Met Pakhuis de Zwijger het seizoen uit

Geen categorie

Volgende week op 28, 29 en 30 juni is in Amsterdam het seizoensafsluitende festival ‘Joint Venture’ van Pakhuis de Zwijger. Dit jaar is het thema @Amsterdam. Met films, muziek, interviews, illustraties, gedichten, theater, fotografie en gaming tonen kunstenaars uit verschillende disciplines hoe zij Amsterdam gebruiken als decor, onderwerp of inspiratiebron.

Met Pakhuis de Zwijger het seizoen uit

 

 

Dag 1: Stories@Amsterdam

Op deze eerste dag komen makers aan het woord die vertellen over de manier waarop zij een verhaal over Amsterdam vertellen. Sprekers zijn journalist Auke Kok, tekenaar Theo van den Boogaard, beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, Scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm en coördinator nieuwe media Caspar Sonnen.

 Volkskrant 

Gedetailleerde tekening van Jan Rothuizen voor de Volkskrant

Dag 2: Technique@Amsterdam

Dag 2 staat in het teken van techniek en creativiteit. Tijdens deze dag worden verschillende nieuwe technieken getoond die kunstenaars inzetten om hun kant van Amsterdam te belichten. Voor het voetlicht komen ‘Eddy’s TwitFlicks, een spontane actie waarbij alle filmliefhebbers van Nederland, met een simpele Tweet en een donatie naar keuze, mee kunnen helpen aan de realisatie van de nieuwe film van Eddy Terstall, ‘Deal’. Eddy maakt na de donatie een filmpje van de gever en zijn of haar idee.

 Steye Steye

Muzikale presentaties zijn er ook, Steye comineert Prince-achtige funk met Britpop-elementen. Samen met Lennart Bruger heeft hij een nieuwe interactieve 360⁰ graden videoclip gemaakt waarin de kijker zelf de camera bestuurt. Daarnaast nemen Erwin Palper en Joris de slechtste Hollywood films door de mangel onder de naam ‘Burn Hollywood Burn’ en verzorgt David Lemereis (Bright) een speciale ‘Uitpakparty’ waarin de tablet centraal staat. Tenslotte presenteert STEIM ‘sonic balls’, jongleerballen waar geluid uit komt als ze worden gevangen.

Dag 3: Tafel van 250

Heb je altijd al kennis willen maken met mensen van verschillende (sub)culturen werkzaam in verschillende disciplines en werkvelden probeer dan een plek te bemachtigen aan de ‘Tafel van 250’. Pakhuis de Zwijger stelt 25 plaatsen beschikbaar voor open inschrijving. De kosten zijn 35 euro. Opgeven kan via http://dezwijger.online-inschrijven.nl/tafel Invoercode pdzTafelL0630

Op www.dezwijger.nl is het volledige programma te bekijken.

Reageer op dit artikel