nieuws

Maxwan winnaar in Machelen-Diegem (B)

Geen categorie

Machelen-Diegem heeft Maxwan aangewezen als winnaar van de open oproep voor de ontwikkeling van het gebied ten noorden van Brussel. De winnende visie bestaat uit woningbouw, voorzieningen en de ontwikkeling van de publieke ruimte.

Maxwan winnaar in Machelen-Diegem (B)

 

 

 

Maxwan onderstreept in de visie het belang van de in het gebied (1.150 hectare) aanwezige infrastructuur, de locatie ligt nabij de internationale luchthaven van Zaventem en kent doorkruisende spoorwegen en snelwegen.

De plannen bestaan uit een reeks deelprojecten en een totale oplossing voor het gebied van de voormalige dorpen Machelen en Diegem. Strategisch geplaatste faciliteiten op de belangrijkste plaatsten moeten de kwaliteit van de openbare ruimte verhogen. Daarnaast is er in de plannen van Maxwan veel ruimte voor de omliggende natuur.

 

 

Reageer op dit artikel