nieuws

Initiatief Platform Rotterdam – kansen voor een stad die nooit af is

Geen categorie

Initiatief Platform Rotterdam (IPR) is een onafhankelijk platform voor bouwinitiatieven en vastgelopen of uitgestelde projecten in Rotterdam. Het doel is partijen met elkaar te verbinden die mogelijkheden zien in het vlottrekken, ondersteunen of initiëren van diverse ontwikkelingen. Het platform werd gisteren gelanceerd tijdens een bijeenkomst op RDM Campus in Rotterdam.

Initiatief Platform Rotterdam – kansen voor een stad die nooit af is

IPR is een initiatief van by-AMR en is ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam. Samenwerking tussen disciplines is het sleutelwoord en er zijn al diverse pilots aangemeld. Eigenaar Anjelica Cicilia van by-AMR over IPR: “Roep om hulp is gemeengoed aan het worden en dat biedt kansen voor een andere aanpak. De meeste platforms in Nederland zijn gericht op kennis ontwikkelen en kennisdelen. Dat is ook nodig, maar we moeten ook tot actie komen. Ik ben constant bezig met partijen aan elkaar te linken om initiatieven van de grond te krijgen. Partijen die gewend waren dat projecten vanzelf binnenkwamen, zien nu dat ze zelf zaken moeten initiëren om voor continuïteit te zorgen. Toekomstige ontwikkelingen zullen meer en meer worden geënt op lokale omstandigheden.”

Het kernteam van het IPR bestaat momenteel uit by-AMR en de Hogeschool Rotterdam. Dit zal de komende tijd verder uitgebreid worden met vertegenwoordigers van de verschillende disciplines uit de bouw. Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers aanwezig van 25 marktpartijen en de gemeente. Onder meer Woonbron Ontwikkelbedrijf, Proper Stok, BYTR, Hollands Licht en het Rotterdams Milieu Centrum waren vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel